diumenge, 21 d’agost del 2011

Preparant la Festa Major



“Si ves, ja tornem a tenir la Festa Major aquí, però cada any igual, els mateixos actes, que si les sardanes, que si el ball de nit, alguna cosa pel jovent...” I tot un seguit de tòpics que es podrien sentir tant a les Borges com als pobles veïns: “podríem aprofitar i marxar de vacances, total cada any és igual...”.

I qui veu la festa major com una cosa avorrida, pot quedar tan ample? La solució és fàcil: IMPLICA’T! La festa major la fem entre tots, i les coses des de dins es viuen de manera molt diferent.

Participa amb els geganters i ajuda’ls a organitzar les celebracions dels seus 25 anys, dóna un cop de mà als diables a la barra del mar, ofereix-te per jugar al partit de casats/des i solters/es, demana si pots ajudar a preparar les bosses de carretilles, participa en el cant de la Salve i la Missa...

Si ho fas veuràs que la festa major comença MOOOOOLTS dies abans de la data que posa al programa i que s’acaba també bastant més tard de l’11 de setembre.

Prova-ho! I veuràs com a la primera carretilla encesa se’t dibuixarà un somriure a la cara, com a l’acord final de la Salve sospiraràs, com el partit de futbol el trobaràs dels més divertits que recordes, com el Vitxet i la Vitxeta seran molt més que els gegants de Reus, com fer créixer una anella sardanista t’identificarà amb els teus veïns, com no tindràs temps d’arribar al ball de tarda perquè encara estaràs recollint altres coses...

I si no t’agrada el que es fa, fes aportacions! Segur que hi ha orelles que et volen escoltar, perquè la Festa Major és una festa viva!!!

Ah! Però que això porta moolta feina? I tant! I molts mals de cap! I moltes reunions, i moltes hores... Que prefereixes seguir-te queixant? Allà tu, no saps el que et perds. Però si et pica una mica la curiositat, prova-ho i l’any que ve em dius el què.