dilluns, 22 de novembre del 2010

Una imatge val més que mil paraules?


A vegades potser sí, però no sempre.

Avui he anat al nou aparcament de l’aeroport de A Corunha, el van obrir el 6 de novembre passat. Sense ser-ne conscient, sempre miro tots els cartells, i suposo que per això avui he detectat el que es veu a la foto.

Resulta que “el camí” per on entenc que s’ha de caminar (l’equivalent al carril bici però pensat per anar caminant pel pàrquing), està pintat amb la imatge de “prohibit el pas de vianants”, el mateix senyal que es veu a la rampa per on entren els cotxes i per on entenc que no s'ha de passar anant a peu (el típic senyal rodó blanc i vermell amb una figura humana en negre al mig i que es veu, en petit, al fons de la imatge). Llavors com quedem? Per què o per qui serveix aquest carril? 

En aquest cas, una imatge no val més que mil paraules. Almenys no ho va valdre per qui es va dedicar a pintar tot el carril amb aquesta icona, ni per qui ho va supervisar, ni per qui n’era el responsable. I això em fa pensar... El llenguatge simbòlic dels senyals de trànsit només ha de ser conegut per qui s’ha tret el carnet de conduir?