dilluns, 26 d’abril del 2010

25 d'abril, Les Borges ha decidit

Les borges ha sigut capaç de mobilitzar-se i ha arribat a una participació del 45,83% en el referèndum per a la independència. De fet, les Borges és un poble on s'acostuma a votar, i els percentatges de participació sempre estan per sobre la mitjana de Catalunya. De fet fins i tot va anar a votar més d'un 60% del cens en el referèndum per aprovar l'estatut, quan la mitjana catalana era inferior al 50%.


S'ha de valorar molt positivament l'esforç que han fet tots els voluntaris i agrair a totes les entitats que hi han participat, fent del 25 d'abril un dia festiu! I aquí hi ha el secret.
M'agrada veure com les entitats borgenques s'han sabut implicar i aconseguir fer del dia d'ahir una festa. Esmorzars populars, els gegants, la coral, els diables, coca i xocolata... i un conjunt de voluntaris anònims que han aconseguit que el referèndum tingui sentit, perquè si s'ha aconseguit aquesta participació amb un 91,96% a favor de la proposta... alguna cosa deu voler dir, no?


Esperem que els polítics aprenguin d'aquesta organització popular, potser així quan per sorteig ens toqui estar en una mesa no ens ho prendrem com una obligació sense sentit, sinó que estarem convençuts (com ho estaven els voluntaris d'ahir)  que l'esforç val la pena.