dijous, 22 d’abril del 2010

Pel Plaer d'Aprendre


Aprendre és un plaer que comencem a gaudir des de petits. El somriure de les criatures quan han aconseguit posar el cub de fusta pel forat de la caixa n’és un prova.

Conèixer i comprendre són sensacions sempre gratificants. Ens agrada conèixer persones i viure noves experiències encara que això ens comporti un esforç. 

Aprendre és descobrir, i descobrir és diverit! I si sempre tenim coses per aprendre, com ens podem avorrir? És tan senzill com sentir la curiositat de voler descobrir què hi ha darrera una porta tancada. Això sí, primer cal veure la porta...
I quan la teva feina es basa en la curiositat, el plaer d’aprendre es converteix en una sensació diària. I per això pots afirmar que a la feina t’ho passes molt bé. 

Tot i que a vegades, després d’una sentència com aquesta, hi ha qui entén que no estàs fent res a la feina. Encara existeix la falsa creença que la feina és un patiment. Tot el contrari!

Treballar aprenent és un engrandiment personal i col·lectiu que ens permet avançar amb nous coneixements, i transformar l’esforç voluntari en el plaer del descobriment.

Si som conscients d’aquest plaer, en seguirem gaudint encara que la realitat i el dia a dia s’encaparrin a mostrar-nos les dificultats i la fatiga que a vegades s’interposa en el propi procés.