dijous, 25 de març del 2010

Per la Retroalimentació



Com et pot animar rebre una bona retroalimentació! Me n’he adonat que quan els comentaris es fan des d’una òptica positiva aconsegueixen en l’altra una alta motivació. Estem acostumats que la feina es valora un cop acabada, però si pel mig tenim l’oportunitat que algú ens avaluï allò que estem fent i ens en digui el que pensa nosaltres n’aprenem molt més. Això sí, cal que el feedback sigui fet en positiu.

Quan algú opina amb respecte de la feina feta, els comentaris que et fa són una font per millorar i seguir endavant (encara que el que de moment tinguis no s’aguanti per enlloc!).  Els comentaris dels altres et permeten analitzar les causes que t’han portat a fer la feina d’una determinada manera que potser no és la més idònia.

El sentiment que en tu neix és el d’apreci, has rebut alguna cosa de l’altra que et fa dir “gràcies”. S’ha generat un corrent empàtic que et connecta amb l’altra i que et fa treure lo millor de tu mateix per tal de seguir millorant.

I encara que això sembla fantàstic, no és un hàbit massa estès, segurament perquè tenim més pràctica a criticar que no pas a retroalimentar. Però un cop conscients del que aportar una retroalimentació positiva, per què no ho portem a la pràctica més sovint?

1 comentari:

Sílvia ha dit...

Hola, he vingut a parar aquí per casualitat! buscava informació sobre la retroalimentació i mira, m'he trobat a casa teu passejant, d'apunt en apunt. No és però una passejada fugaç, espero tornar ben aviat perquè m'agrada ;)