divendres, 19 de març del 2010

Sostenibilitat?


Fa uns dies vaig sentir a parlar del projecte “Barcelona Genetic Project”. La idea no és del tot dolenta, però de moment la veig una mica inviable... Aquest projecte està liderat per un arquitecte que diu que creu en la sostenibilitat (jo ho discutiria bastant, però...)

El projecte pretén il•luminar Barcelona amb arbres, sí sí, amb arbres. De moment, segons expliquen a la seva web tenen 7 llimoners modificats genèticament i als quals han introduït una substància molt utilitzada en laboratoris com a marcador. És l’element químic que fa que algunes les meduses brillin en la foscor. Així, segons el projecte, es podrien canviar els fanals per aquests arbres lluminosos.

La imatge de l’inici del post mostra una fulla “fosforescent” al costat d'una altra de "normal", i sota he posat una imatge de com quedaria la Pedrera il•luminada per arbres, però... realment això és sostenible? Què havien fet els pobres llimoners per acabar modificats genèticament? I tot el que ha calgut per aconseguir aquesta modificació genètica, és sostenibles? La web no informa massa sobre la viabilitat del projecte, de moment només són 7 llimoners utilitzats com a prototips. Però algú creu que en un futur no massa llunya canviarem els fanals per aquests arbres? 

Això sí, estic segura que els Gironins haguessin estat contents de tenir aquests llimoners la setmana passada!