dilluns, 29 de març del 2010

La jota


Molt sovint s’identifica la sardana com LA dansa nacional de Catalunya, però caldria fer-hi uns quants matisos. La dansa tradicional de les terres de l’Ebre ha estat (i és) la jota.

La gent de “la jota a la plaça” està fent una feina de recuperació molt important per tal d’aconseguir que a les places del sud de Catalunya es tornin a ballar aquestes danses. Divendres passat van venir al CAT i van animar a tothom a participar de les seves danses. Era fascinant veure com tres generacions de tortosins convivien en un mateix espai ballant. I quina festa que es va muntar! A més tothom s’hi podia unir fàcilment, les danses eren prou senzilles i la gresca estava assegurada.

No en tinc cap video, però buscant pel youtube n’he trobat un que tot i ser una demostració de danses (i no una ballada de plaça) ja serveix per fer-nos una idea del que podia ser el CAT divendres a la nit. Em quedo amb el bolero (minut 4:34 al video), perquè va aconseguir que tothom s’aixequés i es posés a intentar puntejar alguna cosa que s’assemblés als peus dels tortosins! Fantàstic!

Va de jotaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ohh, que n'aprenc de coses! 1 abraçada Rosa!

Keta Rosa ha dit...

i una altra per tu!